21 maj 2014
19:00

Rasbo IK F00-01

Referat: Bälinge IF F01 - Rasbo IK F00-01

Vilken kväll! Sommarvärme och härligt stöd från föräldrar och P01. Det kunde med andra ord inte gå fel. Tjejerna var förväntansfulla men även lite spända då vi inte riktigt visste vad som skulle vänta oss. När matchen äntligen kommer igång så tar vi direkt tag i taktpinnen och skapar genast ett ganska kompakt tryck på Rasbos planhalva. Vi kommer fram både i mitten och längs kanterna och vi lyckas ganska snart få in första bollen efter en liten tilltrasslad situation framför mål. Detta tryck fortsätter hela halvleken och målen trillar in med jämna mellanrum, ibland kanske i lättaste laget men det är aggressiviteten framför mål som faktiskt ger resultat. Rasbo skapar i stort sätt ingenting, och när Frida (som håller nollan i sin målvaktsdebut) väl får känna på bollen visar hon på fint lugn både med händer och fötter. I halvlek står det 6-0 och trots att vi är nöjda med spelet så långt så påpekade vi att vi i vår ambition att gå framåt skapar en lucka mellan mittfält och försvar som vi gärna vill täcka upp för att kunna ha ännu bättre kontroll på spelet över hela planen. Denna instruktion tar tjejerna till sig och vi får en bättre struktur centralt i plan. Trots att vi fortsätter kontrollera matchen och inga farliga chanser uppstår bakåt, så blir det "bara" tre mål framåt i andra halvlek. Vi har som sagt inte samma ofantliga utdelning som i första halvlek, vilket nog beror på att vi fått den tur vi förtjänar redan. Dessutom blir vi lite mindre tydliga i vårt anfallspel, lite bekväma och slarvar lite i några avslut, vilket nog är helt naturligt när vi är så pass överlägsna som vi är. I det stora hela en mycket väl utförd match och det är kul att vi sprider målskörden så jämnt mellan 5 spelare. Alla tjejer ska ha en eloge för att de trots allt spelar och jobbar så bra i värmen. Stort plus är att vi idag är mer aggresiva framför motståndarnas mål, något vi jobbat med på senaste träningen. Träning ger alltså resultat och vi tränare kan kanske ta lite av äran också. Extra kul idag är att få igång Frida och Wilma, samt att alla som någon gång under matchen får spela på ovana platser gör detta med bravur. Att spela på andra platser än vad man är van vid är väldigt utvecklande och skapar förståelse för övriga spelares roller i laget. Tack tjejer för dagens uppvisning!